Vininfo 
RØDVINE
1

2007 Alzeyer Sybillenstein
Dornfelder Q.b.A. - tør -
A: 13,0 Rs: 0,5 S: 4,9

Blev første gang dyrket i 1955. Farven er dyb mørkerød. Ved reducering af udbyttet ( 1,0 liter pr. kvadratmetet) udvikler den en intensiv frugtaroma med sure kirsebær, hyldebær eller brombær. Den passer godt til kraftige stege, vildt eller ost.

 

Neuzüchtung von 1955. Die Farbe ist tief dunkelrot. Bei reduziertem Ertrag (1,0 l/qm) entwickelt er intensive Fruchtaromen wie Sauerkirsch, Holunder oder Brombeere. Er passt gut zu kräftigem Braten, Wild oder Käse.

< tilbage

 

 

2

 

2006 Wahlheimer Schelmen
Dornfelder Q.b.A. - tør -
A: 13,5 Rs: 1,0 S: 4,9 

Bronzene Kammerpreismünze 2008

 

Denne vin er yderligere reduceret til et udbytte på 0,6 liter pr. kvadratmeter. Dermed fremhæves vinens garvestoffer og struktur. Den passer f.eks. godt til røget gåsebryst med abrikossennep.

Stärkere Ertragsreduktion als bei No. 1 (0,6 l/qm). Betont mehr die Gerbstoffe und Struktur des Weines. Ausbau im alten Eichenholzfass. Passt gut zur geräucherten Gänsebrust mit Aprikosensenf.

< tilbage

 

 

3

 

2006 Alzeyer Wartberg
Saint Laurent Q.b.A. - tør -
A: 13,5 Rs: 3,3 S: 5,0

 

Denne vin er en gammel druesort, som stammer fra Alsace og er beslægtet med Spätburgunder (Pinot Noir) ved knopmutation. Ved hjælp af en kosekvent reduktion i udbyttet (udtynding og deling af drueklaserne) opnår man de højeste kvaliteter. Frisk og frugtagtig rødvin med en fløjsblød smag. Passer godt til f.eks. roastbeef. Denne vin dyrkes sjældent, da den fordrer meget håndarbejde.

Alte Rebsorte aus dem Elsass. Mit dem Spätburgunder verwandt (Knospenmutation). Durch konsequente Ertragsreduktion (ausdünnen und Traubenteilen) erreicht man höchste Qualitäten. Frisch-fruchtiger Rotwein mit samtigen Geschmack. Passt gut zu Roastbeef. Wegen des hohen Arbeitsaufwandes selten angebaut.

< tilbage

 

 

4

 

2007 Wahlheimer Schelmen
Portugieser Spätlese Q.b.a.
A: 11,0 Rs: 18,6 S: 4,7 

Druesortens oprindelse er ukendt. Det er en let rødvin med en lys farve (rubinrød). Ukompliceret, let og behagelig vin. Aromaen minder om jordbær og hindbær. Passer godt til f.eks. blød gedeost.

Die Herkunft der Rebsorte ist unbekannt. Leichter Rotwein. Helle Farbe (Rubinrot). Unkomplizierter, süffiger Schoppenwein. Im Aroma erinnert er an Erdbeere und Himbeere. Passt gut zu Ziegenfrischkäse.

< tilbage

 

WEIßHERBST
6

2007 Alzeyer Sybillenstein
Portugieser Weißherbst Q.b.A.
A: 11,0 Rs: 17,7 S: 4,9 

Disse druer bliver umiddelbart efter høsten presset. Herved fremkommer den kendte laksefarvede nuance. Den er fremragende som afkølet sommervin (terrassevin). Passer også godt til fisk, skaldyr og frisk salat.

Die Trauben werden sofort nach der Ernte ausgepresst. Die ergibt den bekannten lachsfarbenen Ton. Am besten als gekühlter Sommerwein (Terrassenwein) geeignet. Passt auch gut zu Fisch, Krustentieren und frischen Salaten.

< tilbage

 

 

31

 

 

2007 Alzeyer Wartberg
Saint Laurent Weissherbst Spätlese
A: 12,5 Rs: 11,9 S: 6,9 

,9
 

En kraftig weissherbst lige under grænsen til halvtør. Fin duft af hindbær. Den er sjælden som Spätlese. Den passer godt til fisk og kraftige salater.

Kräftiger Weissherbst, untere Grenze von halbtrocken. Feiner Duft nach Himbeere. Als Spätlese sehr selten. Passt gut zu Fisch und kräftigen Salaten.

< tilbage

 

 

7

 

2006 Wolfsheimer Sankt Kathrin
Portugieser Weißherbst Beerenauslese
A: 11,5 Rs: 78,0 S: 6,5 

Denne vin blev helt undtagelsesvis produceret i 2006, da det sjældent er muligt at nå dette høje kvalitetstrin (Beerenauslese). Passer godt til meget kraftige oste (f.eks. Münster) eller som dessertvin.

Ausnahme im Jahr 2006. Sonst in dieser hohen Qualitätsstufe selten möglich. Passt gut zu sehr kräftigem Käse (z.B. Münster) oder als Dessertwein geeignet.

< tilbage

 

TØRRE HVIDVINE  

9

2007 Silvaner CLASSIC
A: 12,0 Rs: 6,5 S: 2,2 

Etiket udført af OL

Silvaner er den typiske druesort i Rheinhessen. Den kommer fra Rumænien (Transsylvanien) og blev indført til Franken af cistercienser-munke. Vinen har en mild syre med jordagtig duft. Man kan beskrive smagen som  drøj og fyldig.  Passer godt til lidt stærke retter

Typische Rebsorte für Rheinhessen. Die Rebsorte kommt aus Rumänien (Transsylvanien) und kam 1655 durch Zisterzienser-Mönche nach Franken. Der Wein hat eine milde Säure mit erdigem Duft. Den Geschmack könnte man als saftig oder vollmundig beschreiben. Passt gut zu leicht scharfen Speisen.

< tilbage

 

 

10

 

2007 Wahlheimer Schelmen
Grauer Burgunder Kabinett
A: 12,5 Rs: 5,2 S: 5,5 

 

Denne vin blev indført til Tyskland fra Frankrig af en købmand ved navn Ruland. Heraf den lidt ældre betegnelse „Ruländer“. I dag er disse vine også kendt under navnene pinot gris og pinot grigio. En vægtig hvidvin med duftaromaer af pærer, tørret frugt og rosiner. Passer godt til kraftige saltvandsfisk, lam, pasta og vildtfugle.

Kam durch einen Kaufmann Namens Ruland von Frankreich nach Deutschland. Daher die ältere Bezeichnung „Ruländer“. Heute sind diese Weine auch unter den Begriffen pinot gris bzw. pinot grigio bekannt. Gehaltvoller Weißwein mit Duftaromen von Birnen, Trockenobst und Rosinen. Passt gut zu kräftigem Seefisch, Lamm, Pasta und Wildgeflügel.

< tilbage

 

 

32

 

2007 Wahlheimer Schelmen
Scheurebe Spälese
A: 12,0 Rs: 6,5 S: 6,3 

 

Dansk: Endelig igen en tør Scheurebe! Den helt optimale kvalitet i årgang 2007. Diskret duft af solbær. Det er en skam at drikke den til mad. Den er bare lige til at drikke!

Endlich wieder eine trockene Scheurebe! Optimale Qualität im Jahrgang 2007. Dezentes Aroma nach schwarzen Johannisbeeren. Zu schade zum Essen. Einfach nur so trinken!

< tilbage

 

HALVTØRRE HVIDVINE
11

2007 Alzeyer Römerberg
Kerner Kabinett
A: 12,0 Rs: 12,1 S: 6,2 

Kerner er en krydsning mellem rieling og trollinger. Derfor har den meget lighed med riesling, men med noget mindre syreindhold. Buket’en er noget mere aromatisk end hos riesling. Vinens frugtsmag erindrer om pærer, grønne æbler og appelsinmarmelade. Vi bruger den som det helt rigtige grundelement i vores vinsuppe (se opskriften et andet sted på hjemmesiden). Den passer også til lette forretter, kalvekød, asparges, fisk og salater.

Kreuzung aus Riesling mit Trollinger. Daher besitzt er viele Aromen des Rieslings, aber mit etwas weniger Säure. Das Bukett ist etwas aromatischer als beim Riesling. Die Fruchtnoten im Geschmack erinnern an Birne, grünen Apfel und Orangenkonfitüre. Ideale Grundlage für unser Weinsüppchen. Er passt aber auch zu dezenten Vorspeisen, Kalbfleisch, Spargel, Fisch und Salaten.

< tilbage

 

 

12

 

2005 Alzeyer Römerberg
Müller -Thurgau Kabinett
A: 11,0 Rs: 11,1 S: 4,2 

Let vin med noget mere restsukkerindhold end hos nr. 8. Den er en fortræffelig læskedrik om sommeren. Den er fremragende til „Schorle“: Vin blandet med koldt mineralvand og is.

Leichter Schoppenwein mit etwas mehr Restsüße als No. 8. Idealer Durstlöscher im Sommer. Hervorragend für eine Schorle geeignet.

< tilbage

 

 

33

 

2007 Riesling Classic
A: 12,0 Rs: 11,7 S: 7,9 

En kraftig Riesling fra Wolfsheim. Meget frisk og sprudlende med typisk riesling-syre i smagen og en fin abrikosfrugt. Den passer godt til asparges og fisk.

Kräftiger Riesling aus Wolfsheim. Sehr frisch und spritzig, typische Riesling-Säure im Geschmack. Feine Aprikosenfrucht. Passt gut zu Spargel und Fisch.

< tilbage

 

 

13

 

2003 Wolfsheimer Götzenborn
Kerner Auslese
A: 14,5 Rs: 17,5 S: 5,3 

Bronzene Kammerpreismünze 2004

 

Årgang 2003 var af meget høj kvalitet. Kraftig aroma. Passer god til æbledesserter.

 

Sehr hohe Qualität im Jahrgang 2003. Kräftiges Aroma. Passt gut zu Desserts mit Äpfeln.

< tilbage

 

SØDE HVIDVINE
14

2006 Wahlheimer Schelmen
Morio Muskat Q.b.A.
A: 10,5 Rs: 24,4 S: 7,1 

Denne vin er fremavlet af Peter Morio (1928). Fyldig vin med mellemkraftig smag af muskat. Passer godt til ost og fisk.

Züchtung von Peter Morio (1928). Vollmundiger Wein mit mittelkräftigem Muskatton. Passt gut zu Käse und Fisch.

< tilbage

 

 

15

 

2007 Wahlheimer Schelmen
Bacchus Kabinett
A: 11,0 Rs: 24,9 S: 5,5 

Denne vin er fremavlet af B. Husfeld og er meget udbredt i Rheinhessen. Den har en meget frugtrig smag med en afblanceret syre. Den passer godt til fjerkræ og ferskvandsfisk. I den seneste kulinariske vinsmagning viste det sig, at den passede godt til blød gedeost med sorte, syltede valnødder.

Züchtung von B. Husfeld. In Rheinhessen weit verbreitet. Er hat einen sehr fruchtigen Geschmack mit einer feinrassigen Säure. Er passt gut zu Hausgeflügel und Süßwasserfisch. In unserer kulinarischen Weinprobe harmonierte er sehr gut mit einem Ziegenfrischkäse mit schwarzen Nüssen.

< tilbage

 

 

16

 

2003 Alzeyer Rotenfels
Huxelrebe Auslese
A: 12,5 Rs: 42,4 S: 6,2 

Bronzene Kammerpreismünze 2004

Denne vin er fremavlet af hr. dr. Georg Scheu ved en krydsning af gutedel og courtillier musqué. Den dufter af honning og appelsiner. Smagsmæssigt overbeviser den ved sin fyldige krop og sin milde syre. Den passeer godt som aperitif eller som ledsager til desserter.

Gezüchtet von Herrn Dr. Georg Scheu. Kreuzung aus Gutedel und Courtillier Musqué. Er duftet nach Honig und Orangen. Im Geschmack überzeugt sein voller Körper und seine milde Säure. Er passt gut als Aperitif oder als Begleiter zum Dessert.

< tilbage

 

 

17

 

2006 Wolfsheimer Götzenborn
Riesling Auslese
A: 13,5 Rs: 40,3 S: 6,9 

Goldene Kammerpreismünze 2007

Riesling er den meste kendte tyske hvidvin. Smagsmæssigt præges den af den frugtagtige syre. Her drejer det sig om en højgradet naturlig sød Auslese med 115 Öchsle-grader! Den passer godt til f.eks. rejer i kryddersmør, hvidløg og tomater. Og også som aperitif til festlige menu’er.

Bekannteste deutsche Weißweinsorte. Im Geschmack ist das prägende Element die fruchtige Säure. Hier handelt es sich um eine hochgradige edelsüße Auslese mit 115° Öchsle. Er passt gut Garnelen in Kräuterbutter, Knoblauch und Tomaten. In dieser Form auch als Aperitif zu festlichen Menüs.

< tilbage

 

 

18

 

2004 Wolfsheimer Götzenborn
Silvaner Eiswein
A: 11,5 Rs: 188,0 S: 9,2 

Silberne Kammerpreismünze 2005
Goldener DLG-Preis 2006


Eiswein fremstilles af overmodne druer, der bliver høstet og presset ved temperaturer under minus 7 grader Celsius. I 2004 blev der opnået en mostvægt på 169 Öchsle grader. Udbyttet bliver derimod meget ringe. På grund af det høje restsukkerindhold egner Eiswein sig til lang lagring (ofte flere årtier). Eiswein egner sig godt som aperitif og dessertvin.

Eiswein wird aus überreifen Trauben hergestellt, die bei unter −7 °C gefroren geerntet und gepresst werden. 2004 wurde daher ein Mostgewicht von 169° Öchsle erreicht. Die Ausbeute ist dagegen sehr gering. Durch die hohe Restsüße eignen sich Eisweine für eine sehr lange Lagerung (oft mehrere Jahrzehnte). Eisweine eignen sich gut als Aperitif und Dessertweine.

< tilbage

 

  WINZERSEKTE *    
19

Silvaner - tør -

Behagelig og frugtagtig sekt, der smagsmæssigt kan sammenlignes med halvtørre vine.

Süffiger, feinfruchtiger Sekt, der im Geschmack mit einem halbtrockenen Wein zu vergleichen ist.

< tilbage

 

 

20

 

Morio Muskat - mild - 

Meget frugtagtig sekt med dæmpet muskataroma. Smagsmæssigt sammenlignelig med søde vine.

Sehr fruchtiger Sekt mit dezentem Muskataroma. Geschmacklich mit einem lieblichen Wein zu vergleichen.

< tilbage

 

 

 

Klassisk flaskegæring:
Disse sekte fremstilles efter den klassiske flaskegæringsmetode. Sekten gærer i flasken, hvorefter den bliver lagret i 9 måneder, indtil gæret er rystet af. Derefter bliver flasken drejet om til at stå på hovedet, flaksehalsen fryses ned og gæret i flasken fjernes. Ved hjælp af det naturlige tryk i flaksen, presses gærproppen ud af flaskehalsen. Den lille mængde vin, som nu mangler i flasken, bliver efterfyldt med den såkaldte „dosage“, som påvirker indholdet af restsukker i sekten og dermed smagen. Smagen går fra „extra brut“ (max
6 gram restsukker pr. liter) over „brut“ (mx 15 g/l), „extra trocken“ (12-20 g/l) og „trocken“ (17-35 g/l) til  „halbtrocken“ (33-50 g/l) og „mild“ (over 50 g/l).

Klassische Flaschengärung
Hier erfolgt der Ausbau nach der klassischen Flaschengärung. Die Sekte vergären in der Flasche. Danach müssen sie noch 9 Monate lagern bis die Hefe abgerüttelt wird. Dabei wird die Flasche auf den Kopf gedreht, der Flaschenhals eingefroren und dann die Flasche degorgiert. Durch den Druck in der Flasche fliegt der Hefepfropf aus dem Flaschenhals. Danach wird die fehlende Menge mit der sog. Dosage aufgefüllt, welche die Restsüße im Sekt und dadurch den Geschmack beeinflusst.
Und der reicht von »extra brut« (maximal 6 g Restzucker pro Liter) über »brut« (maximal 15 g/l), »extra trocken« (12-20 g/l) und »trocken« (17-35 g/l) bis hin zu »halbtrocken« (33-50 g/l) und »mild« (über 50 g/l).

< tilbage

 

 

21

 

Spätburgunder Weißherbst
- halvtør - 

Det er en sjælden sekt-type, da der stilles store krav til den vin, som sekten fremstilles af. Laksefarvet med frugtagtig aroma. Mild syre.

Seltener Sekt, da hohe Qualitätsanforderungen für den Grundwein. Lachsfarben mit roten Fruchtaromen. Milde Säure.

< tilbage

 

 

22

 

KORFMANN - Sekt Riesling
- extra brut - 

Den tørreste sekt variant. Frugtagtig syre med typisk riesling aroma.

Trockenste Sektvariante. Fruchtige Säure mit typischen Rieslingaromen.

< tilbage

 

 

23

 

Scheurebe
- extra tør - 

 

Vintypen blev fremavlet i Alzey af dr. Georg Scheu (ved en krydsning mellem silvaner og reisling). Sekten udviser en kraftig aroma af solbær.

Die Rebsorte wurde in Alzey von Dr. Georg Scheu gezüchtet (Kreuzung aus Silvaner und Riesling). Der Sekt besitzt ein kräftiges Aroma nach schwarzen Johannisbeeren.

< tilbage

 

SPECIALITETER  
24

Weintraubenlikör 

Likør af vindruer efter en gammel familieopskrift. Sødlig smag.

Likör aus Weintrauben nach altem Familienrezept. Süßer Geschmack.

< tilbage

 

 

25

 

Rheinknie-CREAM 

Likørspecialitet lavet på en Weinbrand, som forfines med fløde. Sødlig smag med karamelaroma.

Likörspezialität aus einem Weinbrand, welcher mit Sahne verfeinert wird. Süßer Geschmack mit Karamell-Aromen.

< tilbage

 

 

26

 

Druesaft 

Fremstillet af scheurebe. Frugtagtig smag, men ikke særlig sød.

Hergestellt aus der Scheurebe. Fruchtiger Geschmack, nicht zu süß.

< tilbage

 

RARITETER